CHI BLANCE_21800

Cecilia

Vem är Cecilia? 

Cecilia heter jag och är grundare av Chibalance som jag drivit sedan 2017. Träning och rörelse och vad det gör för vår hälsa har varit ett intresse jag haft hela mitt 50 plus-åriga liv. Valet att utbilda mig till certifierad personlig tränare, hälsocoach och certifierad yogainstruktör (2015–2016) och Stark genom klimakteriet-coach (2020), är bland det bästa jag gjort. Jag är trebarns mor till tre vuxna killar som har gett mig massor av energi och kärlek under åren. Jag är en trygg lanttjej som är uppvuxen på gård mellan Småland och Västergötland. Som barn provade jag det mesta inom träning men fastnade för gymnastiken som senare gick jag över till andra träningsformer. Min bana som instruktör började för 25 år sedan och sedan dess har jag instruerat i spinning, bodypump, CX-works, Bodystep m.m. 

Varför började du med Yoga?

Det var helt enkelt så att min kropp började protestera över att jag ägnade mig för mycket åt konditionsträning och styrka, behövde något som drog ner på tempot och gav mer rörelse. Hade provat yoga vid något fåtal tillfällen men inte känt då som jag gjorde när jag väl hoppade på Globalyoga utbildningen. Efter det  var jag fast. Det magiska med hur känslan/rörelse och andetaget  blir ett  när du utför olika yoga sekvenser är oslagbar.

Vad inspirerar dig?

När man kan känna genom hela kroppen hur underbart det känns när man kan ge och inspirera deltagare den där magiska känslan efter en yogaklass. LOVE IT

 

Tanja

Vem är Tanja? 

 Jag älskar att ha samtal och läsa böcker som sätter snurr på tankar om livet, människan, kärlek, syfte, andlighet. Jag mår bra när jag är nära naturen, när jag får balans mellan rörelse och stillhet. Jag försöker bli en bättre & mer genuin version av mig själv varje dag, & snubblar en hel del men menar att den resan pågår livet ut, & gör mitt bästa för att njuta av resan. Det jag vill förmedla till andra med yogan är möjligheterna & kraften som finns i att vända blicken inåt, hitta stillhet, öva fokus & lyssna till sin kropp. Smidigheten & styrkan som följer ser jag som en bonus av praktiken.

Varför började du med Yoga?

Jag hittade meditationen och yogan som ett verktyg för att balansera mitt mående. För mig har det blivit ett ovärderligt verktyg, med flera bonuseffekter.

Vad inspirerar dig?

Människor som vågar gå sin egen väg & stå starka i sig själva.

CHI BLANCE_21848
CHI BLANCE_21780

Jonna

Vem är Jonna?

Mitt namn är Jonna och jag jobbar till vardags som specialistsjuksköterska inom demensvården i Värnamo kommun. Jag har två barn, en hund och en katt och bor i en villa nära skogen. Jag är en spirituell person som är nyfiken på meningen med livet. En favorit stund för mig själv är när jag kan tända min salviabunt och ta fram min kortlek med tarotkort.

Varför började du med Yoga?

Jag har min grund i dansens värld och har använt yogan som ett komplement till dansen i större delen av mitt liv. Till en början använde jag endast den praktiska delen av yogan för rörlighet och grundstyrka men har under mina vuxenår upptäckt den mentala delen som skapar ett härligt lugn och en positiv inställning, en riktig gosig ”här-och-nu”-känsla. Min filosofi som yogainstruktör är att tekniken är viktig men viktigast är att det känns bra i DIN kropp.

Vad inspirerar dig?

Jag blir inspirerad av personlig utveckling, stunder där man får en aha-upplevelse av att alla människor är olika och tillfällen där jag kan suga åt mig ny kunskap och erfarenhet. 

Camilla

Vem är Camilla?

Jag är en västkustflicka som hittade kärleken här i Värnamo och flyttade hit. Jag är en kreativ, nyfiken person som tycker om att resa och upptäcka nya saker. Jag trivs bäst när hela min stora familj är samlad men jag trivs lika bra i stillhet ute bland djur och natur. I mitt yrkesliv har jag alltid arbetat med människor och jag tycker om att lära av andra samtidigt som jag också kan dela med mig av positiv energi och saker som jag har lärt mig.

Varför började du med Yoga?

Jag började med yoga för ungefär 20 år sedan då det gavs som ett pass på mitt gym. Efter att ha glömt av mig själv under småbarnsåren så hade jag börjat träna för att få tillbaka min hälsa. Jag provade step-up, work-out, Bodybalance, dans och Body Pump. Det var skönt med styrketräningen i Body Pump-passen men när jag till slut var med på ett Yogapass som jag verkligen kände att jag hade hittat hem. Hem till mig själv! När jag läste boken ”Yoga för kvinnor” började jag förstå att yoga också kan vara något personligt, något som berör ens inre liv. Idag har yogan med sina asanas, andningstekniker och dess filosofi blivit ett naturligt inslag i mitt dagliga liv.

Vad inspirerar dig?

Jag blir inspirerad av mina deltagares engagemang på yogaklasserna och att få se dem utvecklas med sin regelbundna träning. Jag inspireras också av andra yogis, och yogalärare både Sverige och andra länder. Många av dem är yogavänner jag funnit via mitt instagramkonto @yoga_50plus. Jag inspireras också av mina lärare inom min Global Yoga-utbildning och min yogautbildning Máster 108 för Xuan Lan i Barcelona.  

CHI BLANCE_21818